Welkom op onze nieuwe website

Waarom besloot de kerkraad van Sint-Servaas tot de opmaak van een website?

In de eerste plaats is het onze ervaring dat heel weinig mensen in onze gemeente op de hoogte zijn van wat een kerkfabriek is, laat staan van wat een kerkfabriek feitelijk doet.

Wanneer onze dorpsgenoten de website van een kerkfabriek kunnen raadplegen zal alvast tegemoet zijn gekomen aan heel wat vragen rond de werking van een kerkfabriek.

Een tweede en belangrijk motief was ook dat de kerkfabriek Sint-Servaas de laatste decennia zeer actief bezig is geweest met de zorg voor haar roerend en onroerend patrimonium. Ze kon en kan daarbij altijd rekenen op een goede samenwerking met het gemeentebestuur van Herselt, de Herseltse erfgoedcel en veel Herseltse verenigingen.

Het is voor heel wat dorpsgenoten wellicht heel aangenaam mee te kunnen volgen hoe ons (kerkelijk) cultureel erfgoed wordt onderhouden en gerestaureerd.

Tenslotte willen de kerkraadsleden van Sint-Servaas verbindend werken ten aanzien van onze dorpsgenoten: zij nodigen de mensen van Herselt dan ook uit om hen te contacteren bij vragen van welke aard ook rond de werking van hun kerkfabriek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *